NAPA søger praktikant

23. november 2017

Har du mod på, at bygge bro mellem Norden og Grønland?

Som praktikant i NAPA kommer du til, at arbejde i et dynamisk team, der arbejder med kulturudveksling mellem Grønland og Norden og de baltiske lande i form af samarbejdsprojekter med kulturinstitutioner og enkelte kunstnere og forskere m.m. i hele regionen.

Som praktikant i NAPA vil du få god mulighed for at få solid erfaring med projektudvikling og -gennemførelse, kommunikation på alle niveauer for den kulturelle sektor og et grundigt indblik i international kulturudveksling.

Praktikanternes arbejde består bl.a. i assistance i forbindelse med eventplanlægning og -afvikling, opdatering af alle medieplatforme, udformning af tekster, research, pressearbejde, deltagelse i diverse møder og konferencer, koordinering og afvikling af events og udvikling af instituttets kommunikationsstrategi.

Praktikanter har en høj grad af ansvar, og deres input og egne initiativer er med til at udvikle institutionens arbejde.

Vi forventer, at du er i gang med en lang videregående uddannelse på kandidatniveau inden for de humanistiske, samfundsvidenskabelige eller kreativt skabende fag, men vi opfordrer alle uanset specifik uddannelsesbaggrund til at søge.

Nødvendige kvalifikationer: 

 • gode formuleringsevner i skrift og tale på engelsk og mindst ét nordisk sprog
 • stor interesse for og gerne godt kendskab til nordisk kulturliv og international kulturudveksling
 • stor selvstændighed i arbejdet
 • organisatorisk sans

Erfaring med at skrive kort og fængende til online medier, kreativt grafisk arbejde (Photoshop), hjemmesideredigering (WordPress) vil blive værdsat, men er ikke nødvendigt.

Praktikstillingen forudsætter, at du er nordisk statsborger og taler et nordisk sprog på modersmålsniveau.

Praktikstillingen er ulønnet og løber typisk over 5 måneder (1 semester).

Vi tager gerne hensyn til individuelle studieordningskrav, og det er også muligt at fjernstudere et fag samtidig med praktikken. Praktikanter finder selv bolig, men vi formidler gerne kontakt til kollegier og bofællesskaber for praktikanter.

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive til kommunikationsansvarlig, Pipaluk Lind, på pipaluk@napa.gl

Ansøgninger for vinter/forår 2018, CV og evt. eksamensbevis skal være os i hænde senest 15. december 2017 og sendes til napa@napa.gl
Samtaler ifbm. Ansøgningen udføres i uge 51 og beslutning træffes herefter.

Vi har stadig en ledig plads i vinteren/foråret 2018 til en med de rette kvalifikationer.

Nordens Institut i Grønland arbejder med at udvikle, støtte og stimulere det grønlandske og nordiske kulturliv, med særlig vægt på børn og unge. Derfor har NAPA særligt fokus på:

 

 • Det unge Norden
  Vi støtter og tager initiativ til kunst og kulturprojekter projekter, som børn og unge skaber, tager del i eller har en mening om.
 • Det interkulturelle Norden
  Vi støtter og tager initiativ til kulturelle projekter, som tilbyder samarbejde og netværk mellem indbyggerne i Norden og Grønland.
 • Det bæredygtige Norden
  Vi støtter og tager initiativ til projekter, som stimulerer et åbent og tilgængeligt kulturliv, hvor alle har mulighed for at udtrykke sig og som varetager kulturressourcerne i Grønland og Norden.