NAPA – Nordens Institut i Grønland satte i uge 46 fokus på ”madspild” i samarbejde Pisiffik og Nuuk Center. Det gjorde vi ved at holde et stort arrangement om madspild i Nuuk Center lørdag d. 15. november. Det er gratis og alle er inviteret. Her kan du høre meget mere om madspild, og hvad du som forbruger og privat selv kan gøre for at mindske det.

PROGRAM:

Kl. 11:00 – 11:15             Velkommen v/ NAPA om Think.Eat.Save-udstillingen og v/ konferencier Ane Marie Ottosen

Kl. 11:00 – 13:00             – Publikum voksne: Kom med dit bedste råd til at mindske madspild. Publikum børn: Tegn dit flotteste bud på madspild. Mød Politiker og kogebogsforfatter Michael Rosing, som signerer sin bog: Rensdyr – fra fjeld til fad

Kl. 11:15 – 11:35             Afsløring af børneskulpturer v. Lisbeth Karline Poulsen og konferencier Ane Marie Ottosen

Kl. 11:35 – 12:35            Ane Marie skyder kokkedysten i gang

Kl. 12:35 – 12:45           Kåring af vinder i kokkedysten, Krissie Berthelsen Winberg

Kl. 12:45 – 13:00           Publikumspræmier fra Ittu.Net og Michael Rosing til bedste råd og til flotteste tegning fra Legekæden

Kl. 13:00                          Afslutning

På dagen kan også tilmelde Jer Facebook gruppen: ”Stop madspild”, få tips og tricks fra Pisiffik til at mindske madspild i hverdagen og få opskrifter og inspiration til madlavning med mindre madspild.

I uge 46 besøger vi alle folkeskolerne i Nuuk, og arbejder med de yngste og ældste elever om madspild. Resultatet af dette arbejde kan I se til hovedarrangementet lørdag d. 15. november, hvor vi afslører de yngstes mad-skulpturer og de ældste dyster om at blive den bedste madspilds-kok.

Derudover viser vi i hele ugen plakatudstillingen Think.Eat.Save i Nuuk Center. Udstillingen er blevet til i samarbejde mellem NordiskMinisterråd og FN og viser 14 nordiske grafikers bud på madspildsproblematikken. Udstillingen Think.Eat.Save vil også blive vist rundt på lokalmuseer i hele landet. Se Turneplan Think_Eat_Save og ThinkEatSave_Katalog med alle de udstillede plakater.

Vinderplakaten fra Think.Eat.Save reklameplakat konkurrencen lavet af Thordis Claessen fra Island.