Ny deadline – 2018

Fristen for skrivekonkurrencen rykkes til 19.februar 2018

Skrivekonkurrencen, som projekteres af NAPA og milik publishing i samarbejde med Kalaallit Atuakkiortut (Grønlands Forfatterforening) og Nunatta Atuagaateqarfia (Landsbiblioteket), har nu valgt at udsætte tidsfristen for indsendelse af tekster.

Grønlands ungdom får nu yderligere mulighed for at sende deres biddrag til allatta2018@napa.gl senest mandag 19.februar 2018, midnat.

Vi er enormt begejstrede for alle de bidrag som der er kommet ind op til vores deadline, men vil gerne se endnu flere! Vi kan mærke, at interessen for de nye genrer i konkurrencen, som f.eks. grafiske noveller og essays, ikke helt er oppe på niveau med noveller og lyrik – det vil vi gerne give en chance til og se hvad Grønlands ungdom har at byde på!” – Mia Skifte Lynge, projektleder for Allatta! 3.0

Skrivekonkurrencen, der før kun har indbefattet noveller, har i denne omgang valgt at udvide skrivegenren til noveller, essays, lyrik samt grafiske noveller. Dette skyldes, at man gerne vil give bredere mulighed for udfoldelse af kunstneriske evner.

De indsendte tekster bliver efter tidsfristen givet til en kompetent jury, som skal behandle de indsendte tekster, samt vælge 10 vindere af konkurrencen.

De 10 vindere af Allatta 2018 vil være med i et skrive-bootcamp i Kulusuk, samt få unik mulighed for at komme på et nordisk inspirationsrejse, der indbefatter workshops og møder med andre litterært kreative unge i norden.

Efter at have været med i Allatta, er jeg blevet mere åben i at vise mine tekster til andre. Tiden efter Allatta har givet mange oplevelse, da jeg er kommet ind i den store littærere verden.
At være en af vinderne af Allatta har åbnet mange døre. Jeg kan endda leve af at skrive og hvad der hører til.
” – Sørine Steenholdt, en af vinderne af Allatta 2013

Det bedste ved Allatta var, at man mødte andre grønlandske unge forfatteraspiranter, og at man fik mulighed for at udvikle skriveteknik. At være med i Allatta har åbnet op for en karriere som forfatter, f.eks er jeg blevet hyret til at skrive manuskript til et teaterstykke, som skal vises her i februar.”
– Maasi Chemnitz, en af vinderne af Allatta 2040

Alle unge i Grønland i alderen 15-30 år kan frem til 19.februar midnat indsende deres bidrag til allatta2018@napa.gl

Skriveregler:
Tema: ”Inissaqartitsineq – Rummelighed”. Hvad betyder disse ord for dig?
Sprog: grønlandsk og/eller dansk
Omfang: noveller skal være på max 12 A4 sider. Resterende genrer har ingen max antal sider.

Læs mere om konkurrencen på www.napa.gl

Find også Allatta 2018 på facebook, hvor du kan stille spørgsmål eller få sparring med andre interesserede.

Landsbiblioteket inviterer til et møde med forrige deltagere på Allatta i disse datoer:
27. januar, kl. 11-14
2. februar, kl. 16-18
10. februar, kl. 11-14

Her vil der være mulighed for at få gode råd, udveksle ideer, sparre omkring hovedperson og handling – eller få svar på andre spørgsmål, man har.’

God fornøjelse! 

NAPA, Kalaallit Atuakkiortut, Nunatta Atuagaateqarfia og milik publishing

 .             

 

Allatta! 3.0 er støttet af: