Thue Christiansen
thue christiansen tromme thue

Thue Christiansen blev født den 25. februar 1940 i Marmorilik ved Uummannaq, Grønland. Han voksede op i Maniitsoq og blev siden uddannet som lærer ved Haderslev Statsseminarium fra 1960 til 1964. Siden har han arbejdet som lærer i Danmark og Grønland indtil 1979, hvor han blev Landsstyremedlem for kultur (Siumut) i Grønland og på den måde markerede startskuddet til en kulturel erhvervskarriere. 

Frem til 1983 besad Thue Christiansen stillingen som Landstyremedlem for kultur, og herefter begyndte han at arbejde som journalist indtil 1986. Sideløbende med journalistikken begyndte han at arbejde som kunstkonsulent frem til 1995, hvor han blev ansat som kontorchef i kulturdirektoratet til 1998. Senest har Thue Christiansen i en længere årrække været konsulent for fremme af grønlandsk kunsthåndværk indtil 2009.

Thue Christiansen har udstillet i Grønland, Island, Færøerne, Danmark og Tyskland. Desuden er Thue designeren bag det smukke grønlandske flag. Han er frimærketegner, og han har designet en række logoer til institutioner og erhvevslivet i Grønland.

thue_maleri

Nu nyder Thue pensionisttilværelsen og kunsten sammen med sin kone Katrin, i Uldum.

Har har også udsmykket udendørs på Nuuks Rådhus, indendørs i Maniitsoq Rådhus og indendørs hos STI, Aasiaat.

Thue Christiansen er autodidakt kunstner.

Du kan læse meget mere om den spændende grønlandske kunsthåndværker og billedkunstner Thue Christiansen på hans hjemmeside: www.greenlandcrafts.com

Eller du kan kontakte ham direkte på mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen.

thue_billedkunst   thue_kunsthndvrk

Træets tupilakker. Orpiup tupilattai.
thue_trrod med tupilaat

 
Copyright © 2015 . Alle rettigheder reserveret. Designed by JoomlArt.com.
NAPA -Nordens institut i Grønland. Adresse: Imaneq 21, Postboks 770, 3900 Nuuk.
Telefon: + 299 324 733. Fax: +299 325 733. E-post: napa@napa.gl

KulturKontakt Nord

kkn_lo-res_dk

Nordisk Kulturfond

nordisk kulturfond ny

NORDPLUS

Valhalla

 valhalla